Nesrin Mehmet Abar İlkokulu
Onur mah. 162. Sokak No37 Şahinbey /GAZİANTEP

VİZYON

Ön yargıları yıkmış,kendini gerçekleştiren bireyler yetiştirerek bölgesinde örnek bir okul olmak.

MİSYON

Cumhuriyetin temel ilkeleriyle, Atatürk İlke ve İnkılâplarını, yaşayan ve yaşatan;eğitim–öğretim kadrosu ve donanımlı altyapısıyla, teknolojik gelişmeleri takip eden;özgüveni ile kendini ifade edebilen, eleştirisel düşünen, ömür boyu öğrenmeye devam eden;öğrendiği davranışları hayata geçirebilen,enerjisini,yetenekleri doğrultusunda kullanan,Türk milletinin milli,ahlaki,insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren, öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen;insani bir bakış açısını temel alan, coşkusu, kararlılığı ve üretkenliği ile geleceğin güçlü Türkiye´sini oluşturacak bireyler yetiştirmek için varız.

İkili Öğretim

Sabahçı Devre : 07.15 - 12.10 Öğleci Devre : 12:25 - 17.20

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz il ve ilçe merkezine yakın bir mesafede bulunmaktadır. Okulumuz ilçe merkezine 3.4 km, il merkezine ise 4.4 km uzaklıktadır. Okulumuz Onur Mahallesinde olup, Onur Aile Sağlığı Merkezi ve Mimar Sinan Sosyal Tesisi civarında bulunmaktadır.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi ile Onur Sağlık Ocağının yanında bulunmaktadır.

Okulumuzda e-Twinning, sosyal okul ve temiz okul projeleri yapılmaktadır.